Over Monique

Ruim 30 jaar ben ik bevlogen van bloemen en planten. Het zijn prachtige communicatiemiddelen; bloemen en planten worden sinds mensenheugenis gebruikt om een en ander op een subtiele wijze duidelijk te maken. Denk maar eens aan vlaggen, wapenschilden of tatoeages. Een van de bekendste voorbeelden is de rode roos, als teken van genegenheid en liefde. En geef Aziaten liever geen witte bloemen, ze symboliseren dood en rouw.

Zo zijn er veel bloemen die een grote symbolische waarde vertegenwoordigen. Ik maak daarvan gebruik bij het samenstellen van een boeket of bloemwerk. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan duurzaamheid van de producten en materialen die ik gebruik. Hierdoor ontstaan unieke bloemwerken met een boodschap waarbij de sierwaarde van elke bloem tot zijn volste recht komt.

Atelier in Den Bosch

Als bloemsierkunstenaar creĆ«er ik werkstukken met organische materialen als bloemen, bladeren, takken en mos. Ik voeg ze samen tot een voor het oog aantrekkelijke compositie. Na een korte periode in Vught ben ik weer terug in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Vanuit mijn atelier in de bekende ‘Bank van Leening’ werk ik voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Mijn bloemwerken worden vaak gebruikt voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk, een begrafenis of een geboorte. Maar als cadeau voor jezelf kan natuurlijk ook. Ze brengen sfeer en kleur in elk huis of kantoor, maar ook als aankleding van exposities, evenementen, beurzen of jubilea.

Contact
Wilt je meer weten over mijn werk of werkwijze? Neem dan gerust contact met mij op.

‘De aankondiging’ door Paolo de Matteis (1712)
Een engel biedt Maria een witte lelie aan als symbool van haar maagdelijkheid.